Gyakran Ismételt Kérdések

Gyakran Ismételt Kérdések2018-05-13T22:13:28+00:00
VRGO.hu » Gyakran Ismételt Kérdések
“U-módszer”, avagy hogyan adhatom meg a kész 3D túrám egyik egyedi nézőpontját?2018-05-17T10:21:09+00:00

Milyen esetekben lehet hasznos az “U-módszer” használata?
Ha szeretnéd megadni a

 • 3D túra kezdőpontját,
 • a beágyazni kívánt interaktív infópontok helyeit.
 • a túrából kimentett képek nézőpontjait.
 • 3D túra egy konkrét nézőpontját, mert bármi kérdés/kérésed van vele kapcsolatban…

A következő lépések elvégzése szükséges hozzá:

 1. Indítsd el a kívánt virtuális túrát a vrgo portáljáról, vagy ha már beágyaztad a honlapodba, akkor ott.
  Megjegyzés: érdemes a jobb alsó sarokban levő ‘View fullscreen”, azaz teljes képernyős nézetbe váltani.
 2. Navigálj bármely nézetben (babaház, alaprajz/belső nézet) a túra kívánt pontjára, és állítsd be a kívánt nézőpontot.  (Navigáláshoz segítséget itt találsz!)
 3. Ha megtaláltad a megfelelő nézőpontot, nyomj egy ‘U’-betűt a billentyűzeteden! Ekkor a jobb felső sávban megjelenik egy URL cím, ami az adott nézőpont koordinátáit tartalmazza, és egy ‘Copy’ gomb, amivel ez a hivatkozás egy kattintásra kimásolható.
 4. Kattints a  ‘Copy’ gombra, és a kimásolt értéket illeszd be (Ctrl +V) a nekünk küldött ([email protected]) leveledbe sorszámozva.
 5. További nézőpont megadáshoz ismételd meg a 2-4. pontokat.
  FONTOS: minden új nézőpont megadása után szükséges az ‘U’, és a ‘Copy’ gomb ismételt megnyomása is. Ha csak az ‘U’-t nyomod, de a ‘Copy’ -t nem, akkor az összes elküldött hivatkozás az először kimásolt érték lesz. Jártunk már így ügyféllel, ezért hívjuk fel a figyelmet rá

 

A navigáláskor padlón látszódó pozíció jelölő köröket, illetve navigációs menüt nem tartalmazzák, tehát ez az amiért többet tud nyújtani, mint egy sima ‘Print Screen’/Képernyőmentés.

Illetve kiegészítő szolgáltatásként lehetőség van akár 2D-s gömbpanorámakép kimentésére is a túrából, ami különleges nézőpontja miatt akár így is használható:

"U-módszer", avagy hogyan adhatom meg a kész 3D túrám egyik egyedi nézőpontját?

Kiegészítő információ: az általunk kimentett képek igény szerint tartalmazhatják az interaktív infópontokat is, akár csak lebegő, akár megnyitott, aktív állapotban.

Díjbekérő módosítása, szolgáltatások felmondása, módosítása2018-04-24T13:23:38+00:00

A díjbekérőt és az azon szereplő tételeket tudjuk módosítani, amennyiben az ügyfél vagy annak kapcsolattartója ezt jelzi részünkre e-mailben a rendszerben megadott e-mail címek valamelyikéről.

A díjbekérő módosításáról pontos leírást kell adni, hogy mely tételekre van szükség és mely tételeket kívánja töröltetni rendszerünkből.

6.2. A Szolgáltató előfizetés jellegű szolgáltatásai tárgyában kötött szerződései esetén amennyiben a Megrendelő a
Szolgáltató részére a szerződés lejártát megelőző legkésőbb 30 nappal, illetve ennél rövidebb időtartamú szolgáltatás esetén
5 nappal kézbesített levelével írásban nem mondja fel a szerződést, ill. ha a felmondást nem szabályszerűen közölte, az
előfizetés annak lejártát követő nappal további egy évre automatikusan meghosszabbodik. Az egy évnél rövidebb időszakra
kötött szerződések egy ízben az alapszerződésben megjelölt időszakra, ennek lejártát követően pedig egy évre
hosszabbodnak meg.

6.3. Megrendelő kifejezetten elfogadja azon rendelkezést, hogy a szerződés 6.2. pont szerinti meghosszabbítása során a
Szerződő Felek az előző megrendeléssel azonos tartamú következő időszakra a szolgáltató honlapján közzétett aktuális
feltételek (tartalom, díjszabás) szerint kötelesek szerződésből fakadó kötelezettségüket teljesíteni.

6.4. Megrendelő a szolgáltató általi egyoldalú ÁSZF, továbbá szolgáltatási tartalom vagy díjmódosításról való tudomásszerzését követő 30 napon belül – a módosítássokkal való egyet nem értése esetén – jogosult a szolgáltatást 30 napra felmondani.

6.5. Szolgáltató azonnali hatállyal felmondhatja a szerződést, amennyiben megrendelő fizetési kötelezettségének szolgáltató írásos felszólítása ellenére, az abban megjelölt – legalább 8 munkanap tartamú – póthatáridőig nem tesz eleget.

Rendelkezésre állás2018-04-24T13:22:24+00:00

Szolgáltató kötelezettsége, hogy a megrendelt szolgáltatást – éves átlagban 99%-os rendelkezésre állás mellett – a megrendelő részére a jelen ÁSZF-ben foglaltaknak megfelelően biztosítsa. A rendelkezésre állás számításába nem tartoznak bele az előre bejelentett karbantartások. Amennyiben a Szolgáltató a rendelkezésre állási kötelezettségét az itt megjelölteken túlmenően nem biztosítja, úgy köteles a Megrendelőnek a kiesett időszak kétszeresének megfelelő időszak ingyenes biztosításával kompenzálni az ügyfelet.

Van-e rá lehetőség, hogy több sétára “darabolva” kapjuk meg akár linkek akár más formátumban a teljes sétát?2018-02-12T14:15:58+00:00

Igen van rá lehetőség, több is:

A, Ha a teljes túrát egyben szeretnétek, ami teljesen bejárhatóan egy betöltésből, de több kezdőpozícióból indulva (mert pl.: egy hotelnél külön-külön szeretnétek bemutatni a rendezvénytermet, éttermet, és a 3 szobatípust), és az összterület kisebb mint 2000 négyzetméter, akkor a legköltséghatékonyabb megoldás, ha egy túrát igényeltek, azonban a túra tetszőleges nézőpontjának kiválasztása módszerrel legeneráljátok az 5 db különböző linket, amit beágyaztok a honlapotokba. Ez nem is jár külön költséggel.

B, Igény esetén el tudjuk készíteni a túrát több részből is, ekkor egy-egy túra az egésznek csak egy-egy részét tartalmazza. Ilyenkor az elkészült túrák határaira (a hoteles példánál maradva mondjuk a rendezvényteremhez) beszúrunk egy interaktív infópontot, amiből meg tudod nyitni a következő terület virtuális sétáját, így az egyik túrán belül megnyitható egy másik túra, amin belül akár megnyitható egy harmadik is, és így tovább  (a recepcióról közvetlenül átugorhatunk a  rendezvényterembe, onnan meg az étterembe).
Van-e rá lehetőség, hogy több sétára "darabolva" kapjuk meg akár linkek akár más formátumban a teljes sétát?
Ennél a megoldásnál külön túrák kerülnek feltöltésre, ami többletköltséggel jár: Az első túra költségein felül minden további túra 40 000 Ft/db
Így tehát egy 300 négyzetméteres terület 5 külön túrában megjelenítve, jelenlegi árak szerint eképpen alakulna:
300nm összterület+1. alap túra=200e
2-5. túra=40e/db
Szumma: 200e + 4 x 40e = 360 000 Ft
Kimenthetők 2D-s digitális fotók méretezéssel együtt is?2018-02-12T13:10:25+00:00

Egy-egy átalakítás tervezésénél, vagy beruházások, fejlesztési tervek készítésekor hatékony segítség egy bejárható 3D fotózás, hiszen az elkészült túra alapján, 1%-os hibatűrési határral valódi mérések végezhetőek. Sőt a megjelenített méretekkel együtt az adott nézőpontok is kimenthetőek, és az adott helyre beszúrt interaktív infópontba be is ágyazhatóak, így még inkább megkönnyíthetjük a mérnöki munkát.

 

pl.:

Kimenthetők 2D-s digitális fotók méretezéssel együtt is? Kimenthetők 2D-s digitális fotók méretezéssel együtt is? Kimenthetők 2D-s digitális fotók méretezéssel együtt is?

 

Hogyan választhatom ki a kimenteni kívánt 2D-s kép nézőpontját?2018-02-02T12:18:26+00:00
 1. Indítsd el a kívánt virtuális túrát a vrgo portáljáról, vagy ha már beágyaztad a honlapodba, akkor ott. Megjegyzés: érdemes a jobb alsó sarokban levő ‘View fullscreen”, azaz teljes képernyős nézetbe váltani.
 2. Navigálj bármely nézetben a túra kívánt pontjára, és állítsd be a kívánt nézőpontot. (Navigáláshoz segítséget itt találsz!)
 3. Ha megtaláltad a megfelelő nézőpontot, hivatkozz az aktuális nézőpontra  egy ‘U’-betű lenyomásával a billentyűzeten! Ekkor a jobb felső sávban megjelenik, egy URL cím, és egy ‘Copy’ gomb.
 4. Kattints a  ‘Copy’ gombra, majd a kimásolt értéket másold be a nekünk küldött ([email protected]) leveled tervezetébe.
 5. További nézőpont megadáshoz ismételd meg a 2-4. pontokat. FONTOS: minden új nézőpont megadása után szükséges az ‘U’, és a ‘Copy’ gomb ismételt megnyomása is. Ha csak az ‘U’-t nyomod, de a ‘Copy’ -t nem, akkor az összes elküldött hivatkozás az először kimásolt érték lesz. Jártunk már így ügyféllel, ezért hívjuk fel a figyelmet rá.

 

A navigáláskor padlón látszódó pozíció jelölő köröket, illetve navigációs menüt nem tartalmazzák, tehát ez az amiért többet tud nyújtani, mint egy sima ‘Print Screen’/Képernyőmentés.

Illetve kiegészítő szolgáltatásként lehetőség van akár 2D-s gömbpanorámakép kimentésére is a túrából, ami különleges nézőpontja miatt akár így is használható:

Hogyan választhatom ki a kimenteni kívánt 2D-s kép nézőpontját?

Kiegészítő információ: az általunk kimentett képek igény szerint tartalmazhatják az interaktív infópontokat is, akár csak lebegő, akár megnyitott, aktív állapotban.

Hogyan irányíthatom asztali számítógépen a túrát?2017-11-21T23:49:07+00:00
Átfogó irányításBelsőnézet irányításaBabaház nézet irányításaAlaprajz nézet irányítása
Hogyan nézheted meg a túráinkat VR szemüveggel ?2017-08-23T23:07:06+00:00

VR szemüveg beállítás

Videó készítésével a 3D túrából (légi felvételeket nem tartalmaz)2017-05-18T06:59:13+00:00

Az elkészült bemutatóból megrendelt hosszúságú videó készítése, ami közvetlenül feltölthető a videó megosztó  oldalakra, vagy akár a közösségi médiákba.

Az alap: 5 perces videó nyersanyag készítése, zene és vágás nélkül.

Egyéni címke hozzáadásával2017-05-18T07:03:49+00:00

a bemutatón belül a bemutat adott területeinek elnevezése, amely a ’Floorplan’ nézetben válik láthatóvá, a címke legfeljebb 24 karakterhosszúságú lehet.

VR túra mód aktiválása2018-05-17T11:20:51+00:00

Ez a VR szemüveggel is körbejárható mód engedélyezését foglalja magában az elkészült bemutatóhoz. Bármely általunk készített 3D túrához igényelhető a VR mód elkészíttetése, és aktiválás. Ez alapesetben max. 20 lépésre tagolt VR módot jelent/helyszín/1 év elérés.

Idegenvezetői túra mód aktiválása2018-05-17T11:25:34+00:00

Az idegenvezetői túra mód alatt egy előrebeállított  (20 nézőpont/helyszín/egység), prezentációhoz hasonlító ‘Slideshow’-t, vagy egy virtuális séta bejárásos bemutatót értünk a 3D túrán belül. Így egy gomb megnyomással bejárhatod az egész területet, vagy akár beállíthatod úgy is, hogy a túra megnyitásakor automatikusan ez induljon el.

2D-s sematikus alaprajzzal a teljes területről2017-05-18T07:25:46+00:00

Külön kérésre PNG és PDF formátumban elektronikusan elérhetővé tesszük  a bemutatott helyszín sematikus (fekete-fehér) alaprajzát, a helyiségek meghatározott címkéivel, és alapterületeivel  (oldalhossz x szélesség formátumban) 1%-os hibapontossággal.

2D-s digitális fotógalériával2018-02-12T10:38:50+00:00

A felmért terület valamennyi nézőpontjáról készíthető hagyományos 2D-s fotó, mely használható a bemutató kezdő pozíciójának, és a bemutató borító képének. A 2D-s képeket 1920×1080 pixel felbontásban .JPG-ben, elektronikusan elérhetővé tesszük a megrendelő számára weben való felhasználásra.

Bizonyos csomagjaink tartalmaznak valamennyi tetszőleges szemszögből készített 2D-s képet. Minden további igényelt 2D-s kép 1500Ft/db

Interaktív infópont, és megengedett tartalmai2018-05-17T12:16:05+00:00

A bemutató egy adott pontjához hozzárendelhető hivatkozásokat is tartalmazó interaktív infópont, mely tartalmazhat egy max. 60 karakteres címet (hivatkozást nem tartalmazhat), és egy legfeljebb 1000 karakter hosszúságú leírást, amibe legfeljebb 5 hivatkozó URL ágyazható be,  melyek a leírás meghatározott szavaira aktiválódnak.

Egy URL maximálisan 2048 karakterhosszúságú lehet. A linkek http:// vagy https:// – előtaggal működnek kizárólag, ftp:// -vel és mailto: -val nem.

 • Multimédiás tartalom:

Az interaktív infópontok már kiegészíthetőek multimédiás tartalommal, mint például: YouTube videó, Google Maps, Wikipédia, Soundcloud. Így a túra színesítéséhez használhatsz képeket, videókat, zenét, vagy audiokommentárt. A több mint 400 együttműködő partner listáját itt nézheted meg!

Interaktív infópont, és megengedett tartalmai

 

 • Választható a jelölő színe, a lebegés távolsága az objektumtól, és hogy látszódjon-e a vonal/sem.

Interaktív infópont, és megengedett tartalmai

 

A megrendelt csomagok egy része az első egy évre tartalmaz interaktív infópontokat.

A túra elkészülte után a már meglévő infópontok tartalma frissíthető, bővíthető. Ilyen esetben mindig egy újabb egy évre lehet ‘bérelni’ az infópontot.

Minden igényelt interaktív infópont 1 évig érhető el, lejárta után automatikusan meghosszabbítjuk, amennyiben nem lett lemondva. Új/meghosszabbítás ára: 1500 Forint/db/év

3D túra kültéri helyszínről is készíthető?2018-02-12T12:49:34+00:00

ÚJDONSÁG: A nagy igényre való tekintettel, mérnök csapatunk kikísérletezte a külső helyszín valódi 3D-s befotózásának módszerét, így megfelelő körülmények mellett akár több száz négyzetméternyi külső területet is hozzátudunk kapcsolni a terület 3D modelljéhez. A külső helyszínek is hozzáadódnak a 3D modellhez, látható minden nézetben, beleértve a VR módot is.

(Megjegyzés.: Külső helyszín bejárható 3D fotózására +30%-os felárat számolunk fel. Óriási üres területekről nem vállaljuk a külső 3D szkennelést. Nem megfelelő körülmények esetén fenn tartjuk a jogot, hogy visszamondjuk a külső helyszín 3D szkennelését, ekkor természetesen felárat sem számolunk fel. )

ALAP BEJEGYZÉS:

Igen, lehetséges kültéri helyszínről gömbpanoráma készítése. Ezek a területek viszont nem fűzhetők egybe a túrával. Ez azt jelenti, hogy a 3D túrában szerepelnek a gömbpanorámák, azonban VR módban, vagy a virtuális térben sétálva nem tudsz még rögtön egy beltériből kültéri helyszínre átlépni, vagy onnan egy másik kültérire.

Jelenlegi technológiánkkal kizárólag a belső terekről tudunk alapszolgáltatás ként teljes 3D-s leképezést készíteni fényes nappal, azonban a külső helyszíneket is meg tudjuk örökíteni egyszerű 360°-os gömbpanoráma képekkel.

A 360°-os gömbpanorámákat a bemutató bal alsó sarkában található kiemelt képek (Open Highlight) listából lehet közvetlenül elérni, vagy a lejátszás (Play) gomb megnyomásával az automata túravezetés mód során.

3D túra kültéri helyszínről is készíthető?

 A gömbpanorámák és 3D szkennelés közötti különbségről bővebben itt olvashatsz.

 

 

Mennyibe kerül a bemutatók online elérésének meghosszabbítása?2018-05-17T11:17:34+00:00

A 3D túra első éves elérése minden esetben benne van az elkészítési árban. A továbbiakban nettó 12 000 Forint/év/2000 m2

Mennyi ideig érhető el online egy immerzív 3D bemutató?2017-05-18T08:29:04+00:00

A bemutatók alapesetben korlátlan ideig maradnak fent a feltöltési helyen, azonban a megrendelés megfizetésével az első 12 hónapig áll a megrendelő számára elérhető állapotban a Szolgáltató szabályzata alapján, ha a szerződés nem tért ki ettől hosszabb időintervallumra a szerződés megkötésekor.

Az ajánlatkérésben feltűntetett árak tartalmazzák már az ÁFA-t?2017-05-18T08:36:29+00:00

Az árak nettó árak, nem tartalmazzák az ÁFA-t.

Mit jelent az hogy a google megbízható fotós címkéjével rendelkeztek?2018-02-12T10:43:02+00:00

Bár a Google nem alkalmaz fényképészeket és ügynökségeket, lehetővé teszi a Megbízható tanúsítvány megszerzését. A tanúsítvány kiemeli a tömegből azokat a fényképészeket és ügynökségeket, akiknek legalább ötven 360 fokos fotója megfelelt a minőségi irányelveinknek, és ezzel bizonyították szakértelmüket a fényképek készítése és közzététele terén. (Az elmúlt egy évben több, mint 540 képünk felelt meg a követelményeknek, amik együtt több, mint 1 millió alkalommal voltak a keresők segítségére. )

Fel kell készítenem a megörökítendő teret?2017-05-18T09:18:19+00:00

Előfeltétel, hogy rend, tisztaság legyen a területen. Ne legyen túl zsúfolt, tehát könnyen bejárható legyen, illetve  a felmérés alatt ne tartózkodjanak ott emberek, kivéve ha esetleg egy ‘idegenvezetőt’ is megakartok örökíttetni egy-egy ponton.

Hogyan használhatom az elkészült túrát a honlapomon/ Facebook oldalamon/ hirdetésemnél?2018-02-12T11:10:22+00:00

A közösségi médiumok már gond nélkül tudják kezelni a virtuális túrákat, így ugyanúgy csak a linkjét kell bemásold a túrának és már kész is vagy. Hirdetéseknél, ha a hirdetéskezelő honlap szabályzata engedélyezi külső hivatkozással tudod használni az oldalt. A saját honlapodra, akárcsak egy videót, minden gond nélkül be tudod ágyazni, de ha bármi probléma felmerülne, állunk rendelkezésedre.

Az általunk használt WebGL lejátszóval, a 3D tartalmaink is könnyen megjeleníthetőek a honlapodon, vagy alkalmazásodban.

A WebVR-t használva pedig valamennyi android felhasználó is gond nélkül meg tudja jeleníteni eszközén az elkészült túráinkat.

 

Mikor érdemes elkészíteni a képeket?2017-05-18T09:42:22+00:00

Napközben, délelőtt, kora délután érdemes elkészíteni a felvételeket, amikor a legjobbak a fényviszonyok, azaz amikor minél több természetes fény szűrődik be az ablakon.

Mennyi idő alatt készül el egy immerzív 3D túra?2017-05-18T09:52:29+00:00

Rendezett, nem túl zsúfolt helyszín esetén 100m2 /óra munkaidővel lehet számolni. Ez alatt a konkrét fotózást értjük, amíg a helyszínen tartózkodunk. A helyszíni munka végétől számítva jellemzően 48 órás átfutási idővel adjuk át a kész 3D bemutatót. Ez alól csak az 1000m2-nél nagyobb összterületű helyszínek a kivételek, amik méretétől és a túrához fűzött egyéb funkcióktól függően akár 9 munkanapig is eltarthatnak.