Hallottál már a Facebook Spaces-ről? Ha a válasz nem, egyrészt  a hivatalos honlapjukon meglesheted miről is van szó, másrészt mi is gyorsan segítünk bepótolni a lemaradásod.

Röviden ez a Facebbok saját VR tere. Áprilisban látott napvilágot a projekt, mégpedig azzal a céllal, hogy a VR headsettel rendelkező felhasználók közel ugyanazt csinálhassák a közösségi portál virtuális világában, mint a valóságban, bármilyen távol is legyenek egymástól. Tehát összefuthatsz a barátaid virtuális alteregójával, videóbeszélgetést folytathattok, vagy csinálhattok közös selfie-t és persze számos egyéb más móka is vár rátok. Pár napja egy újabb funkcióval bővült a tér, mostantól élő közvetítést is sugározhatsz a VR térből egyenesen az ismerőseid üzenőfalára.

Ahogy ezt az alábbi bemutatkozó videó is demonstrálja nekünk, ezt a funkciót nem csak szórakozásra lehet felhasználni. Így a közös VR térben megoszthatsz videókat, rajzokat, fotókat, vagy bármilyen egyéb információt bárkivel az ismerőseid közül. Ezt használhatod távoktatáshoz, vagy akár közös munkához, ha a kollégákkal nem tudnál személyesen találkozni. Az utóbbi felhasználásra egyébként már a Volkswagen is kifejlesztett egy saját VR teret.

VR-t mindenkinek!

Ebből a kezdeményezésből látszik, hogy a Facebook komoly energiát fektet abba, hogy közelebb hozza a VR-t az emberekhez. Így már azok is könnyedén átérezhetik milyen hasznos és/vagy szórakoztató lehet ez a technológia, akik még nem költenének saját VR szemüvegre.

Az élő videó funkció bevezetésével együtt akciót is hirdettek az Oculus Rift headsetekre, ezzel is azt segítve, hogy a VR minél szélesebb körben terjedhessen.

Pontosan tudjuk mennyire fontos szerepet tölt be mindennapjainkban a Facebook, ezért is nagyon izgalmas figyelni, miként igyekszik a cég elfogadtatni a felhasználóival a VR-t. Arról nem is beszélve, hogy egy globális VR tér mennyi előnnyel jár, izgalmasabb kommunikációs csatorna, hatékonyabb munkamenet, elképesztő mennyiségű marketingfelület és még sorolhatnánk tovább…

A Facebook Spaces-t letöltheted Oculus Store-ból, és máris közvetlenül sugározhatsz az idővonaladra a Facebook Spaces avatarod segítségével.