Ha épp a világ legkülönlegesebb és eldugottabb helyszíneiről szeretnél többet megtudni, nincs jobb forrás az Atlas Obscura-nál. Legyen szó a honlapjukról, vagy a kiadványaikról, a népszerű útikalauz elengedhetetlen az olyan utazók számára, akik  mindig valami szokatlan élményre vágynak a nyaralás során.

Az igazán érdekes része a honlapnak, hogy a felhasználók által készített platform ugyanolyan egyedinek számítanak a médiumok közt, mint a helyszínek, amikről beszámolnak. Ennek tudatában nem is meglepő, hogy ők is előálltak egy VR alkalmazással, amit Gear VR segítségével tudunk használni.

Az app az ausztrál Sart VR fejlesztőinek keze munkáját dicséri. Az Atlas Obscura VR egy interaktív VR élmény  amely egyesíti az Atlas Obscura széleskörű tartalmait  a VR immerzivitásával, hogy a Föld legdurvább helyeit a nappalidba hozza. A Start VR kreatív csapata személyesen felkereste az összes helyszínt, hogy ott  csúcsminőségű 360 fokos sztereoszkopikus felvételeket készítsenek. Ezekből válogattak össze 45 percnyi lélegzetelállító tartalmat, amiket 15 perces epizódokra bontottak szét.

A videókban az Atlas társalapítója Dylan Thuras és főszerkesztője Ella Morton kalauzolja a felhasználókat. Jó idegenvezetőként elmesélik a helyszínek háttértörténetét, szó esik történelemről, és megosztják velünk mitől is olyan egyedi a hely ahol épp virtuálisan kalandozunk.  A VR élmény központjában a misztikus “Atlasphere” szerkezet. A felhasználók ezen keresztül tudnak mozogni a helyszínek között mozogni, de itt értesülhetnek arról is ha bármilyen új cikk, vagy egyéb immerzív tartalom jelenik meg.  

“Sok ismeretterjesztő VR app van – főleg a turisztikai témájúak – amik csak végigrángatják a felhasználót az élményen, meg sem adva nekik a lehetőséget, hogy igazán szabadon felfedezzék a környezetüket, de ez nem adja vissza az utazás élményét!” nyilatkozta Dylan Thuras, az Atlas társalapítója.

“Az Obscura VR-al meg akartuk ragadni azt az érzést, amikor először fedezünk fel egy elképesztő helyet nem tudva mi vár ránk a következő sarkon túl.”  


 

“A lehető legvalóságosabb VR élményt szerettük volna elérni, ehhez a legkülönlegesebb helyszíneket válogattuk össze, valamint kombináltuk a fotogrammetria adta lehetőségeket, a nagy felbontású sztereó képekkel és a dokumentumfilmes stílussal. Mindezt pedig egy olyan környezetben helyeztük el, ahol a felfedező eldöntheti, hova menjen és mit csináljon.” fűzi hozzá Thuras

 

Érdemes kipróbálni az alkalmazást. Az első epizód ingyenesen letölthető, de a további részek már fizetős tartalmak lesznek.  Az elkövetkező hónapban 20-30 új helyszín fog megjelenni az apphoz.

 

Via VRscout