Már a Google Street View 360° fotók is elérhetők az Earth VR-ral

Google Earth VR kapott tegnap egy frissítést aminek köszönhetően már az utcafronton is körül tudunk nézni.

Pontosabban a Google Street View (Google Utcakép) képanyagát jeleníti meg 85 országból.

Tavaly startolt el a Google Earth VR verziója, ahol már 3D-ben tudjuk felfedezni a világ különböző helyszíneit. A Google Earth egy tipikusan olyan app, amit mindenki élvezhet. Mennyi időt töltöttünk azzal, hogy a szülőhelyünk utcáit böngésztük, vagy épp olyan városok felett végeztünk ‘felderítő repülést’, ahol sosem jártunk, de mindig is el akartunk jutni.

Szép kivitelezés, végtelen lehetőségek, és a VR segítségével egyre jobban hasonlít az élmény a valódi utazáshoz. Most pedig megérkezett az új funkció, ami még élethűbbé teszi a virtuális világjárást, a Street View nézet.

A teljes VR élményhez nem kell más mint egy HTC Vive vagy Ocolus Rift, és máris felfedezheted mit tartogat az új frissítés. 85 ország minden egyes utcáját bejárhatod, a Google Utcakép immerzív gömpanorámáin keresztül, mintha csak ott lennél.

Ha az adott helyszínről készült már Utcakép, látni fogsz a 360° fotóról egy előnézetet, ha az egeret fölé viszed. Ahogy egy adott város utcái fölött suhansz ilyen kis ízelítő képek fognak felvillani. Dönthetsz úgy, hogy megállsz és leereszkedsz az utcaszintre, majd ha körülnéztél suhanhatsz tovább a jól megszokott Google Earth nézetben.  

Egyelőre még nem tudunk az utcák között navigálni, csak mindig egy adott gömbpanorámában körülnézni. A szokásos Utcaképes nyilakat látjuk, de ahhoz, hogy tovább haladjunk ki kell lépni, majd újra belépni a következő helyen. Ez még úgy tűnik fejlesztésre vár, hiszen a folyamatos VR élményhez már elég lenne az, ha úgy tudnánk mozogni, mint ahogy már a Google Térképen megszokhattuk.

Ha van Vive-od vagy Rift-ed, mindenképpen érdemes kipróbálni.  Ha nem rendelkezel a fentebbiekkel, bármilyen Gear VR eszközzel és egy mobillal elérheted ugyanazt az élményt, csak töltsd le a Street View app-ot és indulhat a felfedezés.

Hova tovább?


Ahogy már erről korábban beszámoltunk, biztosan nem áll meg itt a Google a VR élmény fejlesztésében. Nem is oly sokára ugyanis, már nem csak az utcákat járhatjuk VR módban, hanem bemehetünk bármely üzlethelységbe, hotelbe, vagy vendéglátóegységbe, amiről készült egy bizonyos minőségű immerzív VR túra. Többek között a mi szolgáltatásunk segítségével is lehetséges lesz ez, úgyhogy érdemes már most felkészülnie az üzletvezetőknek  erre a lehetőségre, ha szeretnék, hogy márkájuk felkerüljön a már fejlesztett Google Térképre is felkerüljön.